Kaj je psihoterapija

Martina Judež

Certificirana transakcijska analitičarka

O terapevtu

Robert Rostan

Certificiran psihoterapevt

O terapevtu

Urška Ajdišek

Certificirana psihoterapevtka

O terapevtu
Oglejte si tudi naše ostale terapevte.Vsi terapevti

Kdo je edukant, specializant psihoterapije in kdo psihoterapevt?

Če ste kdaj brskali po spletnih straneh psihoterapevtov, ste zasledili nazive, kot so edukant, specializant... Pa poznate razlike med njimi?
Več...

Razlika med coachingom, svetovanjem in psihoterapijo?

Marsikdo se sprašuje, katera vrsta storitve bi bila najbolj primerna za njegove težave. Psihoterapija, psihološko svetovanje ali coaching? Marsikdo tudi ne ve, kakšna je razlika med temi storitvami. Pripravili smo kratko razlago posameznih pojmov.
Več...

Je psihoterapija draga storitev?

Iz hitrega in grobega pregleda cen ponudnikov psihoterapije lahko razberemo, da cene individualne ure psihoterapije segajo od 30 € do 100 €, povprečna ura stane tako okrog 50 €. Je 50 € za uro psihoterapije veliko?
Več...

Pri družinski terapiji vključena vsa družina

Utemeljitelj izkustvene družinske terapije je dr. Walter Kempler, ameriški psihiater, ki je pri snovanju tovrstne psihoterapije izhajal iz geštalt psihoterapije.
Več...

Kaj počnejo psiholog, psihiater in psihoterapevt?


Koren besede vseh treh strokovnjakov je skupen, psiha, kar izhaja iz starogrške besede psychē in označuje dušo. Skupni imenovalec omenjenih strokovnih profilov je namreč prav ukvarjanje z duševnostjo.
Več...

Na čem temelji realitetna terapija?

Realitetni terapevt deluje s predpostavko, da so ustrezni odnosi z bližnjimi ključni za višje blagostanje človeka, zato klienta spodbuja k bolj kakovostnemu povezovanju z ljudmi. Nove izkušnje posameznika navdajajo z optimizmom in pogumom, da realno oceni uresničljivost svojih ciljev ter presodi, ali dosedanje vedenje vodi k uresničitvi teh.
Več...

Kdaj na kognitivno - vedenjsko terapijo (KVT)?

Kognitivno-vedenjska terapija  je osnovana na kognitivnem modelu, ki poudarja odnos med mišljenjem, čustvovanjem in vedenjem. To, kar čutimo v določeni situaciji, in način, kako se v njej odzivamo, ni odvisno od samih okoliščin, temveč od tega, kako si jih razlagamo.
Več...

Transakcijska analiza

Transakcijska analiza označuje teorijo osebnosti in medosebne komunikacije ter psihoterapevtsko metodo, ki izhaja iz nje.
Več...

Psihodinamska psihoterapija

Psihodinamska psihoterapija je pristop, ki temelji na teoretskih osnovah psihoanalize. Osredotoča se na odkrivanje nezavednih dejavnikov, ki sprožajo neželena vedenja. S pomočjo posebnih tehnik omogoča globlje raziskovanja nezavednega ozadja, da bi lahko odpravili vzroke trenutnih težav.
Več...

Psihoanaliza in psihoanalitična psihoterapija

Ena izmed metod zdravljenja duševnih stisk je psihoanaliza. Začetnik psihoanalitičnega pristopa je Sigmund Freud, njegova osnovna teza pa je, da čeprav se ljudje svojih občutkov in motivov za ravnanje ne zavedamo povsem, ta nezavedni del pogosto vodi naše doživljanje in ravnanje.
Več...

Psihoterapevti vam ob težjem spoprijemanju s trenutno situacijo ponujajo omejeno število brezplačnih svetovanj po telefonu ali videoklicu.

Pokličite nas
041 55 82 82*

Prenesi eRevijo

Za dobro duševno zdravje, št.1

Prenesi
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se