Blog

Najnovejši prispevki

Srečni ljudje živijo brez konfliktov, je mit

Konfliktov se bojimo, ker lahko iz njih pridemo kot poraženci, ker v njih vedno znova končamo na isti točki, se zdijo brez rešitve in smo po njih med seboj le še bolj odtujeni. Vrtimo se v začaranem krogu, iz katerega ne najdemo izhoda. Želimo si več povezanosti,  a ne vemo, kako naj postopamo.
Več...

Nespečnost

Nespečnost je definirana kot stanje, ki vključuje težave tekom spanja, pa tudi težave pri zaspanju. Skoraj vsi se občasno srečujemo s težavami neprespanosti. Kdor se zvečer s težavo bori, da bi zaspal, se zbuja tekom noči, se zbudi zelo zgodaj zjutraj in težko zaspi nazaj, in se mu to zgodi vsaj trikrat na teden zaporedoma nekaj mesecev, najverjetneje trpi za kronično nespečnostjo.
Več...

Logoterapija

Kakšna smer terapije je logoterapija? Kaj je zanjo značilno? Kako se loteva različnih psiholoških stisk in motenj? Kako trenutno situacijo in naša doživljanja in občutenja ob epidemiji pojasnjuje logoterapija? 

K pogovoru smo povabili Davida Srakarja, specializantka logoterapije, ki nam je orisal njene značilnosti in specifičnosti.Več...

Prenesi eRevijo

Za dobro duševno zdravje, št.2

Prenesi
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se