Blog

Najnovejši prispevki

Družina – sidrišče

Dve besedi, tako različni, hkrati pa v sebi nosita toliko podobnosti.

Zakaj?

Obe predstavljata prostor, kraj, kjer naj bi se počutili dobro, varno, sprejeti z vsemi posebnostmi. Kraj, kamor se zatečemo, ko smo utrujeni, negotovi, ko imamo občutek, da nas nekaj ogroža (zelo nazorno smo vsi to doživljali ob nevarnosti korona virusa). Vsi smo se vrnili domov, v svoje družine.
Več...

Cyber odnosi

Odraščala sem v časih, ko sem se naučila voziti s kolesom pri štirih ali petih letih, in v tretjem razredu sem ponosno opravila izpit za kolo. Ko sem bila še v osnovni šoli, se je bilo potrebno s kolesom peljati do pošte, da sem lahko iz telefonske govorilnice poklicala nekoga tam na drugi strani žice, kdaj in kje bi se lahko dobila. Takrat smo uporabljali telefone, da smo se lahko družili.
Se spomnite teh časov …?
No jaz se!
Več...

Nevroplastičnost: brez česa nista možna razvoj in učenje

Nevroplastičnost, znana tudi kot nevronska plastičnost ali plastičnost možganov, je sposobnost nevronskih mrež v možganih, da se z rastjo in reorganizacijo spreminjajo.

Možgani se pri tem preoblikujejo in začnejo delovati drugače, kot so delovali prej. Te spremembe segajo od posameznih nevronskih poti, ki ustvarjajo nove povezave, do sistematičnih prilagoditev, kot so kortikalne preslikave.
Več...

Prenesi eRevijo

Za dobro duševno zdravje; št. 10, januar 2022

Prenesi
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se