Blog

Najnovejši prispevki

Narcisistična osebnostna motnja

Zrel posameznik izkazuje samozavest, samospoštovanje, pozitivno samopodobo in zna sam sebe pohvaliti. Opisano lahko poimenujemo zdrav narcisizem.  O narcisistični motnji osebnosti govorimo (Brezovar 2019), v kolikor so takšna stališča in vedenja izražena v skrajnosti , kjer se človek čezmerno ukvarja sam s sabo in postane objekt lastne ljubezni.
Več...

Samoaktualizacija ali recept »kako postati najboljša verzija sebe«?

Kaj je razvoj lastnega potenciala? Pogosto se sprašujemo o tem, kako lahko uresničimo in dosežemo realizacijo lastnega potenciala oz. sposobnosti, poiščemo tehnike, določene načine in nasvete, ki bi nam lahko pomagali »razkriti« svoj pravi jaz in naše talente.
Več...

5 načinov, kako se spoprijeti s tesnobo v povezavi z vojno

Zadnja leta so bila zaznamovana s številnimi globalnimi dogodki, ki vplivajo na naše počutje. S tem mislimo predvsem na pandemijo in z njo povezane posledice - omejitve gibanja, druženja in spremenjene pogoje dela. Poleg pandemije se srečujemo z dogodki globalnega in lokalnega pomena, ki še vedno vplivajo na človeštvo:  begunska kriza, lokalni konflikti interesov, politične napetosti, lakota itd.
Več...

Prenesi eRevijo

Za dobro duševno zdravje; št. 7, april 2022

Prenesi
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se