Blog

Najnovejši prispevki

Poletna depresija: Ko sončni dnevi zmračijo počutje

Poletje. Letni čas, ki ga nemalokdo tesno povezuje s časom dopustovanja. Žgoče sonce, prijetno ohlajena pijača, sladoled in vonj po sončni kremi … Misli kar same odplavajo med  bučanje morja in galebje krike. Sliši se popolno, saj, konec koncev, kdo pa ne mara poletja? To je vendarle najlepši čas, poln nepozabnih dogodkov, sproščenosti in zbujanja ob  času, ko je mali kazalec na številčnici že bližje dvanajstici kot osmici.

Več...

Zakaj ne morem reči ne

»O upravljanju s časom vem vse. Vem, kako bi se moral organizirati. Rad imam red.  Pošlihtan sem. A stvari se mi nabirajo, čeprav delam kot nor. Ne dohajam. Preveč je vsega. Žena mi kar naprej  govori, naj že enkrat kakšni službeni nalogi rečem ne. Tudi to vem in prav ima. A ne morem reči ne. Kako sem lahko tako nesposoben?«

Več...

Alkohol in družinska dinamika: Razumevanje in obvladovanje vpliva

Alkohol ima moč, da oblikuje in pogosto tudi izkrivi družinsko dinamiko. Njegov vpliv sega daleč preko osebe, ki pije, in na različne načine vpleta vse družinske člane.
V nadaljevanju bomo raziskali, kako alkohol vpliva na družinsko življenje, kako se lahko družinski člani spoprimejo s temi izzivi in kako lahko skupaj najdejo pot k bolj zdravemu in srečnejšemu sobivanju.

Več...

Prenesi eRevijo

Za dobro duševno zdravje; št. 15, poletje 2024

Prenesi
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se