Blog

Najnovejši prispevki

Imate obsesivno kompulzivno motnjo?

Obsesivno kompulzivna motnja (OKM) je dandanes pogosta duševna motnja, ki je vse bolj pravilno prepoznana in ozdravljiva. Kljub hudemu psihičnemu trpljenju pa posamezniki vseeno dolgo ne poiščejo pomoči, zaradi česar lahko postanejo simptomi trdovratni in zahtevajo dolgotrajnejše zdravljenje.
Več...

Edina pot iz anksioznosti je soočenje z njo

Anksiozne motnje so skupina psihičnih motenj, katerih glavni simptomi so tesnobnost, pretirana zaskrbljenost, napetost in stalen neopredeljen strah. Oseba podcenjuje svoje zmožnosti in preceni težavnost situacije. Vendar, od kod izvirajo ti iracionalni občutki in kako si lahko pomagamo?
Več...

Osebna izpoved o motnjah hranjenja

"Zadnja leta se spopadam z motnjami hranjenja, predvsem z nihanji med prenajedanjem in stradanjem ter raznimi dietami. Ugotovila sem, da so te motnje hranjenja tesno povezane z odnosi, predvsem z moškimi, s katerimi sem v določenem obdobju zapletena. Gre pa v osnovi za pobeg stran od čustev, s katerimi se nisem bila pripravljena soočiti. Pri prenajedanju gre seveda za čustveno tolažbo in omamo. Šele zadnje leto se svojih težav zavedam, o njih govorim in s pomočjo psihoterapije odkrivam, kje se skrivajo pravi problemi in kaj me sploh teži.
Več...
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se