Kdaj na psihoterapijo

Urška Ajdišek

Certificirana psihoterapevtka

O terapevtu

Mateja Švetak

Specializantka psihoterapije

O terapevtu

Martina Judež

Certificirana transakcijska analitičarka

O terapevtu
Oglejte si tudi naše ostale terapevte.Vsi terapevti

Paziti moramo na svoje misli

V času #ostanidoma smo k intervjuju povabili Katjo Lesar, specializantko psihodinamske psihoterapije, ki nam je osvetila razmišljanja in dogajanja, ki smo jim vsi priča v tej unikatni situaciji.


Več...

Zakaj tako težko ostanemo doma?

Kako zahteva #ostanidoma vpliva na naše psihološko zdravje in kako si lahko pri tem pomagamo?

Koronavirus je postavil svet na »čakanje« in večino izmed nas prisilil, da ostajamo doma. S tem, ko držimo fizično oddaljenost od drugih, zmanjšujemo lastno tveganje za okužbo, pa tudi za okužbo starejših in ranljivejših skupin. Nihče med nami še ni doživel podobne situacije, da bi reševali življenja tako, da ostanemo doma.
Več...

Ne googlajte simptomov duševnih težav

Vsi imamo radi »strička« Googla. K njemu se zatečemo takoj, ko imamo kakšno vprašanje, dilemo, sploh če je le-ta zdravstvene narave. Pa je to res rešitev? Ali pa smo potem še bolj prestrašeni in se ne počutimo nič bolje? Je lahko takšno vedenje tudi nevarno, še posebej v primeru duševnih težav in kako ga lahko ustavimo?
Več...

Kontakti za pomoč v duševni stiski

#ostanidoma

Na enem mestu smo zbrali kontakte, na katere se lahko obrnete ob različnih duševnih stiskah in težavah.
Več...

Vedite se varno #ostanidoma

Preživljanje dni in tednov doma ob omejenih stikih z ljudmi, spremenjeni dnevni rutini, pomanjkanju različnih zaznavnih dražljajev, finančnih skrbeh, skrbeh za svoje zdravje in zdravje svojih bližnjih lahko neugodno vpliva na naše psihično počutje. Na Zbornici kliničnih psihologov Slovenije so pripravili nekaj psiholoških napotkov, ki so lahko v pomoč pri obvladovanju fizične distance v socialnih odnosih, izolacije in karantene v povezavi z epidemijo Covid-19.
Več...

Prenesi eRevijo

Za dobro duševno zdravje, št.2

Prenesi
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se