Stres

Marina Louise Rajapakse

Specializantka psihoterapije

O terapevtu

Miranda Krašna

Specializantka psihoterapije

O terapevtu

Maja Fink

Specializantka psihoterapije

O terapevtu
Oglejte si tudi naše ostale terapevte.Vsi terapevti

Stiske in izzivi najstnikov v času pouka na daljavo

Mladost je povezana z radoživostjo, veseljem, razvojem, s pričakovanji, kaj vse čaka mladostnika in občutjem, da je še vse življenje pred njim, da ima na voljo še veliko časa. Ko se ljudje postarajo, pa vedo, da je bilo to obdobje tudi naporno, prepleteno z iskanji, osvajanji novih načinov delovanja, strahovi in zavrnitvami s strani vrstnikov. 
Več...

Na odgovornejših položajih vedno pogosteje prihaja do duševnih stisk

Dandanes se vedno več posameznikov, tudi iz poslovnega okolja, sooča z občutki tesnobe in duševnih stisk ter se posledično odloča za konzultacije ali psihoterapijo. O psihoterapevtskem procesu so se pri reviji Direktor pogovarjali s Heleno Weilguny, specializantko realitetne terapije in mediatorko, ki deluje na področju osebne, partnerske in skupinske pomoči ljudem na delovnem ter osebnem področju.
Več...

Stres in izgorelost

V sodobni družbi sta delo in storilnost nadvse cenjeni vrednoti - ne kaže, da bi se slednje v naslednjih letih kaj bistveno spremenilo. Pri poučevanju relaksacijskih tehnik in čuječnosti se vedno znova srečujem s pomenom stika s samim sabo. Dovoljenjem, da zadihamo. Pri tem nam je delo lahko seveda v užitek, a kaj se zgodi, ko ni več tako in se nakopiči stres?
Več...

Ali ima veseli december ob vseh omejitvah sploh kakšen čar?

Letos smo se znašli v izrednem stanju in marsikateri vidik življenja je bilo potrebno prestrukturirati. Pandemija je prinesla obilico stresorjev in s tem različne reakcije na spremembe in omejitve.
Več...

Najbolj nam bo pomagalo, če sprejmemo, da je stres v določeni meri nujen in okej

O stresu, sodobnem krivcu za številne tako fizične kot psihične bolezni, smo se pogovarjali z Natašo Grof, univ. dipl. psihologinjo. S svojimi odgovori vas bo presenetila, saj pravi, da je stres človekov prijatelj, težava postane šele kroničen stres, ki ga ne obvladamo.
Več...

Novo! Rokovnik

Unikatni rokovnik za podporo pri skrbi zase

Naroči rokovnik
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se