Kaj je psihoterapija

Urška Ajdišek

Certificirana psihoterapevtka

O terapevtu

Mateja Švetak

Specializantka psihoterapije

O terapevtu

Martina Judež

Certificirana transakcijska analitičarka

O terapevtu
Oglejte si tudi naše ostale terapevte.Vsi terapevti

Logoterapija

Kakšna smer terapije je logoterapija? Kaj je zanjo značilno? Kako se loteva različnih psiholoških stisk in motenj? Kako trenutno situacijo in naša doživljanja in občutenja ob epidemiji pojasnjuje logoterapija? 

K pogovoru smo povabili Davida Srakarja, specializantka logoterapije, ki nam je orisal njene značilnosti in specifičnosti.Več...

Skupinska psihoterapija ali individualna psihoterapija

Psihoterapija je proces osebne rasti, kjer klient preko terapevtskega odnosa spoznava sebe, ozavešča zanj pomembne teme ter spoznava in nadgrajuje razumevanje sebe in okolice. Psihoterapevtski odnos, v individualni ali skupinski terapiji, predstavlja prostor sprejetosti, razumevanja in topline, kjer klient lahko na varen način spregovori o sebi in o svojih težavah.
Več...

Kakšna je razlika med psihologom, psihiatrom in psihoterapevtom?

Kaj lahko stori psiholog, ne pa psihiater in obratno? Kdo je potem psihoterapevt? Kako izbrati primernega strokovnjaka zase?
Več...

Razmišljanja psihoterapevtov ob začetku psihoterapije

V tem članku psihoterapevti podajajo nekaj svojih razmišljanj ob začetku psihoterapije s posameznim klientom, kako poteka terapija, kaj je pri tem pomembno, v čem so razlike glede na izpostavljene težave (depresija, panični napad...) ipd.
Več...

6 najpogostejših zmot o psihoterapiji

Piše: Nataša Grof, uni. dipl. psih., transakcijski analitik

Nekaj moram priznati. Ko sem začela študirati psihologijo, sem vedela, da je psihoterapija zaradi stigme včasih pri komu tudi tabu. Pa ne samo včasih ali samo pri komu, ampak da je to kar pogost pojav. Zdaj, ko se ukvarjam s psiholoških svetovanjem in psihoterapijo tudi v praksi, pa opažam, da je tega ogromno, veliko več, kot sem si predstavljala
Več...

Prenesi eRevijo

Za dobro duševno zdravje, št.2

Prenesi
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se