Kaj je psihoterapija

Mirjana Nadjalin

Specializantka psihoterapije

O terapevtu

Helena Weilguny

Specializantka psihoterapije

O terapevtu

Martina Judež

Certificirana transakcijska analitičarka

O terapevtu
Oglejte si tudi naše ostale terapevte.Vsi terapevti

Individuacija ali kako v polnosti zaživeti sebe

Jung (1935) je individuacijo opisal kot »proces, da postajamo vedno bolj to, kar smo v smislu, da naša individualnost zaobjame naše najbolj notranje, neprimerljive lastnosti. Hkrati pa to pomeni, da postajamo sami svoji«.
Več...

Terapija sprejemanja in predanosti (ACT)

Terapija sprejemanja in predanosti, angleško Acceptance and Commitment Therapy (ACT), se osredotoča na zavedanje, da je govor oziroma jezik glavni izvor večine duševnih motenj in človeškega trpljenja. Skozi proces prestrukturiranja misli in vedenja psihoterapevt svojemu klientu stoji ob strani, ko si prizadeva doseči večjo psihološko prožnost in blagostanje.
Več...

Človekova hoja za smislom

Razmislek o logoterapiji in človekovi izkušnji vsakdanjosti
Več...

Kaj je psihoterapija?

Beseda psihoterapija izvorno (grško) pomeni zdravljenje duše. Sama beseda duša,  pa tudi beseda psiha, je v sodobnem času precej stigmatizirana, po drugi strani pa ravno to dokazuje nezavedno prepoznavanje moči, ki jo imajo zapleteni labirinti duševnosti na potek naše življenjske poti.
Več...

Brainspotting

Brainspotting je novejša in zelo učinkovita psihoterapevtska metoda, ki s svojim delovanjem omogoča neposreden dostop do podzavesti oziroma globljih predelov v možganih, kjer so shranjeni potlačeni travmatični spomini, ki niso dosegljivi zavestnemu umu.
Več...
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se