Kaj je psihoterapija

Martina Judež

Certificirana transakcijska analitičarka

O terapevtu

Mirjana Nadjalin

Specializantka psihoterapije

O terapevtu

Helena Weilguny

Specializantka psihoterapije

O terapevtu
Oglejte si tudi naše ostale terapevte.Vsi terapevti

Človekova hoja za smislom

Razmislek o logoterapiji in človekovi izkušnji vsakdanjosti
Več...

Kaj je psihoterapija?

Beseda psihoterapija izvorno (grško) pomeni zdravljenje duše. Sama beseda duša,  pa tudi beseda psiha, je v sodobnem času precej stigmatizirana, po drugi strani pa ravno to dokazuje nezavedno prepoznavanje moči, ki jo imajo zapleteni labirinti duševnosti na potek naše življenjske poti.
Več...

Brainspotting

Brainspotting je novejša in zelo učinkovita psihoterapevtska metoda, ki s svojim delovanjem omogoča neposreden dostop do podzavesti oziroma globljih predelov v možganih, kjer so shranjeni potlačeni travmatični spomini, ki niso dosegljivi zavestnemu umu.
Več...

Prijatelj in psihoterapevt

Večkrat me prijatelji in znanci vprašajo ali pa kar pričakujejo, da bi prišli k meni na psihoterapijo. Mojega negativnega odgovora ne pričakujejo in se odzovejo z začudenjem.  Žal je taka oblika terapije nemogoča, nesmiselna pa tudi etično sporna. Zakaj?
Več...

Logoterapija

Kakšna smer terapije je logoterapija? Kaj je zanjo značilno? Kako se loteva različnih psiholoških stisk in motenj? Kako trenutno situacijo in naša doživljanja in občutenja ob epidemiji pojasnjuje logoterapija? 

K pogovoru smo povabili Davida Srakarja, specializantka logoterapije, ki nam je orisal njene značilnosti in specifičnosti.Več...
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se