Manca Švara

Specializantka psihoterapije

Jungovska analiza
 • Osebna psihoterapija
 • Online psihoterapija
 • Tominčeva 1, Koper
 • 4 leta izvajanja terapij

»Morda so vsi zmaji v našem življenju le princese, ki čakajo, da bi nas vsaj enkrat videli, kako delujemo z lepoto in hrabrostjo. Verjetno je vse, kar je strašno, v svojem najglobljem bistvu nekaj nemočnega, kar potrebuje našo pomoč.«
- Rainer Maria Rilke


 • Depresiji, anksioznosti, paničnih napadih
 • Občutkih praznine in iskanju smisla
 • Predelovanju anksioznih občutkov in občutkov zapuščenosti
 • Obsesivno - kompulzivnih motnjah (OKM)
 • Težavah v medosebnih odnosih, partnerstvu, odnosih na delovnem mestu
 • Prilogoditvi po kritičnih življenjskih dogodkih, ob izgubi pomembne osebe in pri procesu žalovanja ter odločitvah ob pomembnejših prelomnicah
 • Razvojni travmi (občutki zapuščenosti, zanemarjenosti v otroštvu)
 • Predelovanju in soočanju težkih travmatičnih dogodkov
 • Destigmatizaciji duševnih motenj ali motenj osebnosti, delo na razumevanju in ozaveščanju
 • Nejasni ali slabi samopodobi, občutkih nemoči v odnosih
 • Razvijanju zaupanja v odnosih (učenje varne navezanosti)
 • Psihosomatskih težavah (nepojasnjeni občutki v telesu, bolečine neznanega vzroka)
 • Medgeneracijski travmi (načini povezovanja, čustvovanja, obnašanja, ki se navezujejo na našo širšo družino in vplivajo na naše doživljanje realnosti)
 • Raziskovanju, razumevanju in integraciji nezavednih delov sebe tudi preko analize sanj
 • Razumevanju sebe s pomočjo simbolov in umetnosti
 • Integraciji psihadeličnih ali duhovnih izkušenj

OPOMBA: Zaradi prezasedenosti do nadaljnjega ne sprejemam novih klientov. Vabim vas, da me vseeno kontaktirate, in uvrstila vas bom na čakalni seznam.

Sem specializantka Jungovske analize, ki je vrsta psihoanalitične psihoterapije. Delujem pod strokovno supervizijo mednarodnih jungovskih analitikov iz združenja IAAP. V svojo prakso vključujem tudi elemente transpersonalne psihoterapije in umetnosti.
 
Študij opravljam pri Mednarodnem združenju za analitično psihologijo IAAP (International Association for analytical psychology). Na Institutu IPAL v Ljubljani sem zaključila diplomo iz svetovanja z metodo IPAL na temo medgeneracijske travme, magisterij iz umetnosti pa sem končala na Univerzi v Ljubljani. Na Univerzi Sigmunda Freuda v Ljubljani sem zaključila tudi izobraževanje iz psihoterapevtske propedevtike.

Mentorja in spremljevalca moje dolgoletne individualne izkušnje iz analitične psihologije sta akreditirana jungovska analitika Tine Papič in Dragutin Vučkovi, mentorja supervizijskega dela pa psihiater in jungovski analitik dr. Jožef Magdič ter psiholog in jungovski analitik Mauro Bonetti. Supervizijo po potrebi opravljam tudi pri drugih akreditiranih Jungovskih analitikih, izobražujem se tudi na področju transpersonalne psihoterapije in različnih terapevtskih pristopov povezanih z umetnostjo.
 
Verjamem v zdravilno moč nezavednega, simbolov in psihe vsakega posameznika, ki se sproži, če dovolj dolgo ostajamo v odnosu s psihoterapevtom in podobami, ki vzniknejo v njegovem nezavednem. V času študija sem veliko pozornosti posvetila zgodnji relacijski travmi, anksioznosti, visoki senzitivnosti, različnim odvisnostim, depresiji, eksistencialni tesnobi in osebnostnim motnjam. Aprila 2022 sem opravila vmesni izpit, ki je pogoj za pristop h končnemu izpitu za pridobitev naziva jungovska analitičarka. Zelo me zanima pojav medgeneracijske travme širšega slovenskega, predvsem obmejnega prostora in možnosti njenega ozaveščanja med ljudmi. 

Jungovska psihoterapijo delim na dva dela: psihoterapija in analiza. Delo na sebi se ponavadi začne zaradi ponavljajočega simptoma (nespečnost, depresija, strahovi, težave v odnosih, občutki praznine). Psihoterapevtski del je vezan ponavadi na odpravo simptoma, psihoanalitični pa simptom vidi kot poskus psihe, da bi se globinsko preobrazila in prav ta vpogled ponavadi pomeni začetek dlje trajajoče (psiho)analize. Jungovski pristop je eden izmed dokazanih pristopov psihoterapije, ki globinsko, kakovostno in temeljito vpliva na dolgoročne spremembe osebnosti klienta, prav tako pa konstruktivno vpliva na njegovo življenje. Ponavadi gre za večletni proces. Nezavednim vsebinam psihe približujemo s tehnikami, kot so sanje, simboli, arhetipi, aktivna imaginacija, uporaba mitologije, pravljic, umetnosti. Preko analize teh vsebin se približujemo razvojnim blokadam, kompleksom in potlačenim vsebinam nezavednem. Cilj je združiti zavedne in nezavedne dele psihe in tako vzpostaviti kakovostnejše ravnovesje v psihi. S tem, ko dosežemo celost se podamo na pot individuacije, ki je po Jungu vseživljenjski proces, ki se nadaljuje tudi po zaključku terapije in je za vsakega posameznika drugačna izkušnja.
  
Psihoterapevtsko/psihoanalitično svetovanje izvajam v slovenskem, italijanskem in angleškem jeziku. Možna je kombinacija dela v živo in online. Poleg uvodnega srečanja priporočam 4 uvodna tedenska srečanja, da ugotovimo ali vam način dela ustreza. Zatem se začne terapija/psihoanaliza. Pomembno je redno obiskovanje srečanj. V primeru, da se srečanj ne morete udeležiti se pričakuje, da se boste udeležili nadomestnega termina.

Prispevki v medijih:
Posnetek dogodka v Konzorciju: Kako uspevati v svetu kot visoko senzitivna oseba - intervju
Pogovor za dušo s Tino Košir: »Pot se vedno pokaže, vredno je vztrajati«
Nočni obisk, Radio Prvi: Pogovor z Nado Vodušek
Blog: Sanje v psihoterapiji

Preberite si intervju z mano
Članstvo v psihoterapevtskih organizacijah
 • SZAP (Slovenska zveza za analitično psihologijo)
 • IAAP (Mednarodna zveza za analitično psihologijo)
 • CPPK (Center za psihoterapijo in psihosocialno pomoč Koper)

Osebna psihoterapija

Kaj je osebna psihoterapija?
50 €

Online psihoterapija

*Uvodno srečanje samo 29 €
Kaj je online psihoterapija?
50 €

Pri naročilu na kratko opišite svojo težavo oz. izziv, da vam bo terapevt/ka lažje pomagal/a. Predlog termina boste prejeli v roku 48 ur.

Za informacije pokličite: 041 55 82 82

Novo! Rokovnik

Unikatni rokovnik za podporo pri skrbi zase

Naroči rokovnik
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se