Odvisnosti

Neja Aupič

Specializantka psihoterapije pod supervizijo

O terapevtu

Alenka Vujkovac

Certificirana psihoterapevtka

O terapevtu

Lea Bernik

Specializantka psihoterapije

O terapevtu
Oglejte si tudi naše ostale terapevte.Vsi terapevti

Mladi in droge

Droge lahko razdelimo na zakonite in nezakonite. Poleg zdravil, ki se jih načeloma uporablja zgolj v medicinske namene, med zakonite droge uvrščamo še alkohol, tobak in pravi čaj. Med nezakonite droge uvrščamo kanabioide, opiate, kokain, halucinogene droge in sintetične droge. V Sloveniji sta najpogosteje zlorabljeni drogi marihuana in hašiš, ki jih uvrščamo med kanabioide.
Več...

Zgodba s psihoterapevtskega kavča - odvisnost

Na psihoterapevtskem kavču pridejo na plan številne zgodbe. Miro nam predstavlja svojo, o odvisnosti.
Več...

Odvisnost od interneta

Večina ljudi pri besedi odvisnost najprej pomisli na odvisnost od alkohola, tobaka ali drog. Večkrat slišimo tudi za odvisnost od nakupovanja, iger na srečo, odnosov, računalniških iger, v zadnjem času pa v ospredje prihaja tudi odvisnost od interneta.
Več...

Alkoholizem

Sindrom odvisnosti od alkohola (alkoholizem) je bolezen, za katero je značilno čezmerno pitje alkohola kljub negativnim učinkom, ki jih ima pitje alkohola na posameznikovo zdravje, delo in socialno življenje. Posameznik z alkoholizmom ne more nadzorovati svojih navad uživanja alkohola, kar ima lahko velike negativne učinke na njegovo zdravje, še posebej v primeru, da bolezen ni zdravljena.
Več...

Pridružene odvisnosti

Zloraba substanc in odvisnost se redko pojavita v vakuumu. Današnji odvisnik se sooča s številnimi težavami, ki lahko obstajajo sočasno in ogrožajo okrevanje. Soobstoječe odvisnosti/kompulzivno vedenje – droge in alkohol, patološko hazardiranje, spolnost, hrana, delo, internet in video igre – lahko postanejo kronične in progresivne, če jih ne identificiramo in ne zdravimo. Mnoge od teh zasvojenosti ne obstajajo le hkrati, ampak se medsebojno prepletajo, se krepijo in zlivajo ter tako postanejo del sindroma, znanega kot interakcija odvisnosti.
Več...

Novo! Rokovnik

Unikatni rokovnik za podporo pri skrbi zase

Naroči rokovnik
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se