Vse o anksioznosti

Alja Fabjan

Integrativna psihoterapevtka in doktorandka zakonske in družinske terapije

O terapevtu

Andrejka Kozlevčar

specializantka psihodinamske psihoterapije

O terapevtu

Parov Anzelc

asist., psihoanalitični psihoterapevt ECPP, doktorand psihoterapevtske znanosti

O terapevtu
Oglejte si tudi naše ostale terapevte.Vsi terapevti

Edina pot iz anksioznosti je soočenje z njo

Anksiozne motnje so skupina psihičnih motenj, katerih glavni simptomi so tesnobnost, pretirana zaskrbljenost, napetost in stalen neopredeljen strah. Oseba podcenjuje svoje zmožnosti in preceni težavnost situacije. Vendar, od kod izvirajo ti iracionalni občutki in kako si lahko pomagamo?
Več...

Imate obsesivno kompulzivno motnjo?

Obsesivno kompulzivna motnja (OKM) je dandanes pogosta duševna motnja, ki je vse bolj pravilno prepoznana in ozdravljiva. Kljub hudemu psihičnemu trpljenju pa posamezniki vseeno dolgo ne poiščejo pomoči, zaradi česar lahko postanejo simptomi trdovratni in zahtevajo dolgotrajnejše zdravljenje.
Več...

Me je strah? Sem živčen? Doživljam panični napad? Kaj se dogaja?

V vsakdanjem življenju se soočamo z mnogimi situacijami, ki nas lahko prestrašijo ali so nam neprijetne. Včasih smo prestrašeni že zaradi naših negativnih pričakovanja o dogodkih, ki se še niso zgodili. Ti nas včasih obremenjujejo bolj, drugič manj, vzroki pa so nam lahko znani ali ne. Drugič nas prestraši tudi odziv našega telesa, ki se pokaže v močni aktivaciji ali šibkosti telesa. Lahko nas kar naenkrat preplavi močan strah, brez da bi sami razumeli zakaj. Kaj se z nami dogaja, kaj točno občutimo v teh trenutkih in kaj od tega je lahko v določeni meri popolnoma normalno ter v katerih primerih bi bilo dobro poiskati pomoč?


Več...

Zgodbe s psihoterapevtskega kavča - panični napadi

Na psihoterapevtskem kavču se pišejo različne zgodbe. Uroš nam je predstavil svojo borbo s paničnimi napadi.Več...

Ko te zagrabi panika

Nepričakovan val intenzivnih občutkov anksioznosti in strahu, močno razbijanje srca, oteženo dihanje in misel, da boš od groze umrl…
Več...
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se