Vse o anksioznosti

Nina Gumzej

Specializantka psihoterapije pod supervizijo

O terapevtu

Mojca Bajželj

Specializantka psihoterapije

O terapevtu

Nada Polajžer

Certificirana psihoterapevtka

O terapevtu
Oglejte si tudi naše ostale terapevte.Vsi terapevti

5 načinov, kako se spoprijeti s tesnobo v povezavi z vojno

Zadnja leta so bila zaznamovana s številnimi globalnimi dogodki, ki vplivajo na naše počutje. S tem mislimo predvsem na pandemijo in z njo povezane posledice - omejitve gibanja, druženja in spremenjene pogoje dela. Poleg pandemije se srečujemo z dogodki globalnega in lokalnega pomena, ki še vedno vplivajo na človeštvo:  begunska kriza, lokalni konflikti interesov, politične napetosti, lakota itd.
Več...

10 znakov socialne anksioznosti

Socialna anksioznost se pogosto skriva za nedolžno sramežljivostjo in introvertnostjo. Mnogi posamezniki menijo, da so morda le tihi in nekoliko nerodni v socialnih situacijah ali pa jim primanjkuje medosebnih veščin. Težko je namreč prepoznati mejo med zadržanostjo in globljim psihološkim problemom, ki človeku omejuje svobodno in polno življenje.
Več...

Kakšna je razlika med paničnim napadom in napadom tesnobe?

Čeprav so si panični napadi in napadi tesnobe med seboj na prvi pogled zelo podobni, je za učinkovito spopadanje z njimi pomembno, da znamo med njimi ločiti in identificirati, s katerim se soočamo.
Več...

Kako naj se spopadem z anksioznostjo?

Boj z anksioznostjo je pogosto osamljen, vendar pa so motnje anksioznosti presenetljivo pogoste. So namreč ena najpogostejših duševnih motenj in so prisotne pri skoraj petini populacije.
Več...

Skrb za duševno zdravje med samoizolacijo

Samoizolacija, ki smo ji priča te dni, nas globoko umika od naših običajnih, osebnih interakcij z drugimi ljudmi. Nekateri se s to novo situacijo lažje soočajo, pri večini pa to povzroča višjo stopnjo tesnobe in pričakovanj, da bodo občutili močno osamljenost. Da bi nam bilo pri tem lažje, je koristno, da se seznanimo z napotki, kako zmanjšamo naš negativni čustveni odziv.
Več...

Novo! Rokovnik

Unikatni rokovnik za podporo pri skrbi zase

Naroči rokovnik
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se