Kako se naročim?

Vse kar morate vedeti o psihoterapiji na mojpsihoterapevt.si.

1

Registrirajte se

Registrirajte se z enostavnim postopkom:

Registracija

Z registracijo na portalu mojpsihoterapevt.si boste lahko izbranemu terapevtu varno in anonimno pošiljali sporočila. Ko pošljete vaše prvo sporočilo z željo za uvodno srečanje, boste v 48-ih urah prejeli terapevtov odgovor. Na mojpsihoterapevt.si boste lahko sledili sporočilom terapevta, preverili termin naslednjega srečanja, če ste se odločili za online psihoterapijo opravili videoklic z vašim terapevtom, sledili opravljenim uram in izvedenim plačilom.

Registracija vam omogoča, da boste v e-pošto prejemali opomnike pred srečanjem ter se na terapijo pravočasno pripravili.

2

Izberite terapevta

Priporočamo, da preberete:

Pred izbiro psihoterapevta si odgovorite na naslednja vprašanja:

Vsi naši psihoterapevti ali specializanti so usposobljeni za delo s klienti obeh spolov in različnih starosti. Lahko se zgodi, da vam kot klientu bolj ustreza določen spol ali starost psihoterapevta. Včasih je to odvisno od narave vaše težave. Na primer, če ste se odločili za obisk psihoterapije, ker bi želeli razrešiti določene težave v spolnosti, pa imate občutek, da bi se o tej temi lažje pogovarjali s terapevtom, ki je istega spola kot vi, je vsekakor smiselno, da to upoštevate. Podobno velja v primeru, da iščete psihoterapevtsko pomoč zaradi težav pri vzgoji otrok in imate občutek, da bi starejši terapevt bolje razumel vašo stisko kot pa njegov mlajši kolega.

Če želite pomoč pri izbiri najustreznejšega psihoterapevta, vam lahko pomagamo. Pokličite nas na 041 55 82 82 ali nam pišite na info@mojpsihoterapevt.si.

V 48-ih urah boste prejeli naš odgovor, v katerem vam bomo predlagali tri terapevte, ki ustrezajo vašim željam in pri katerih se lahko naročite na uvodno srečanje.

Pozor! Lahko se odločite za več uvodnih razgovorov pri različnih terapevtih in šele nato sprejmete odločitev, pri katerem boste nadaljevali s psihoterapijo.

Mojpsihoterapevt.si vam ponuja možnost več uvodnih razgovorov pri različnih terapevtih, po ceni 29€ za vsak uvodni razgovor (cena velja le za online uvodno srečanje; za uvodna osebna srečanja glejte cenik pri posameznem terapevtu). Izrednega pomena je, da boste s terapevtom imeli dober in zaupljiv odnos, terapevt mora biti oseba, ob kateri se boste počutili varno, s katero boste lahko popolnoma odkriti ter lahko brez zadržkov izrazili svoja občutenja in najintimnejša razmišljanja in doživetja.

3

Izberite način srečanja

S psihoterapevtom se dogovorite za online ali osebno srečanje.

Osebno srečanje

S terapevtom se boste srečali osebno, v njegovih prostorih (preverite njegovo lokacijo!)

Online srečanje

S terapevtom se boste srečali preko videoklica; potrebujete le računalnik s kamero (vgrajeno ali nameščeno) in internetno povezavo standardne hitrosti.

Več o online psihoterapiji si lahko preberete v članku Online psihoterapija

Partnerska terapija:

Skupaj s partnerjem se boste osebno srečali s psihoterapevtom v njegovih prostorih (preverite njegovo lokacijo).

Preberite tudi: Kdaj na partnersko psihoterapijo?

4

Dogovorite se za termin

Terapevtu pošljite sporočilo. V 48 urah boste prejeli njegov odgovor in ponudil vam bo termin za srečanje. Ko se boste s terapevtom dogovorili za termin uvodnega srečanja, bo terapevt dogovorjeni termin vpisal v koledar, kjer bo viden tudi vam. Mojpsihoterapevt.si vam bo poslal predračun za uvodno uro, v katerem bodo tudi vsa navodila za plačilo.

Kaj narediti v primeru, da moram odpovedati termin srečanja?

Točnost je pri terapiji zelo pomembna. Redna udeležba nakazuje na vaš dober odnos do terapije in psihoterapevta. Pogosto boste imeli tudi svoj stalni termin, vedno ob isti uri in dnevu v tednu (v primeru da terapije obiskujete 1x tedensko). Terapijo prestavite na drugi termin samo, če res nimate druge možnosti.

Registracija na mojpsihoterapevt.si vam omogoča tudi pravočasno odpoved termina (48 ur pred napovedanim srečanjem). V primeru, da termina ne odpoveste pravočasno, morate plačati polno ceno terapevtske ure.

5

Izvedite plačilo

Na vaš elektronski naslov boste prejeli predračun v višini 29€ za uvodno online srečanje oz. za osebno srečanje po ceniku psihoterapevta. Plačilo izvedete preko spletne banke. Pri plačilu obvezno navedete sklic, ki je naveden na računu. Vaše plačilo bo vidno v vašem uporabniškem profilu.

6

Pristopite k psihoterapiji

K psihoterapiji pristopite kot ste se dogovorili z vašim terapevtom.

Več o psihoterapiji si preberite v poglavju Kaj je psihoterapija?


Na psihoterapiji

1

Uvodni razgovor

V njem boste spregovorili o vaših razlogih za psihoterapijo, vaših pričakovanjih, s terapevtom pa boste tudi definirali cilje, način dela ter sodelovanja.

Psihoterapija je pomembna življenjska sprememba in ker obravnava področja čustev je pomembno, da se predhodno preveri, kateri so morebitni dejavniki, ki bi vas pri tem lahko ovirali (čas, motivacija, predstave in predsodki o psihoterapiji), zato je pomembno o tem spregovoriti.

S terapevtom boste tudi prediskutirali, ali želite psihoterapijo ali svetovanje. Več te tem si lahko preberete v članku Kdaj na svetovanje in kdaj na psihoterapijo?

2

Nadaljna srečanja

Posebej bodite pozorni na naslednje:

Točnost

Točnost je zelo pomembna in na to vas bo opozoril tudi vaš psihoterapevt. Na terapije prihajate točno ob dogovorjeni uri, ne veliko prej ali malo po tem. Vaše redna udeležba nakazuje na vaš dober odnos do terapije in psihoterapevta. Pogosto boste imeli tudi svoj stalni termin, vedno ob isti uri in dnevu v tednu (v primeru da terapije obiskujete 1x tedensko). Terapevt zaradi vašega zamujanja ne bo podaljšal trajanja ure, sej ima naročene druge kliente. Med terapevtskimi urami ima terapevt običajno 10 -15 minut za pripravo na naslednjo terapijo.

Partnerska ali družinska terapija po navadi traja uro in pol.

Terapevtski dogovor

S terapevtom boste podpisali terapevtski dogovor.

Odpoved termina

Odpovedi termina je možna do 48 ur pred terminom. Če boste termin odpovedali kasneje boste uro morali vseeno plačati. Vsako odsotnost terapevta boste nadomestili, saj je kontinuiteta srečanj ključna za sam terapevtski proces.

Odkritost

O sebi govorite odkrito, brez zadržkov ali ovir - terapevt je tam za vas. Brez odkritosti je težko prepoznavati in razreševati težave.

3

Plačevanje terapij

Terapije se plačuje vnaprej: vsak termin posebej do 48 ur pred terminom ali enkratno za celoten tekoči mesec. Za termine, ki potekajo v jutranjih urah v ponedeljek, je potrebno plačilo izvesti v petek do 13-te ure, da bo plačilo pravočasno vidno v spletni banki. Prosimo vas, da upoštevate navedene roke plačila, ker v primeru da terapija ni pravočasno plačana, ne boste mogli izvesti dogovorjenega terapevtskega srečanja.

4

Kako pristopiti k osebni terapiji

Če se odločite za osebno srečanje s terapevtom, v njegovih prostorih, preverite lokacijo srečanja in se pravočasno odpravite od doma.

5

Kako pristopiti k online terapiji preko videoklica

V primeru online terapij pravočasno uredite vse potrebno za terapijo. Zagotovite si miren prostor, v katerem vas nihče ne bo motil ter počakajte na videoklic vašega terapevta na portalu mojpsihoterapevt.si (v katerem morate biti registrirani). Povabilo k videoklicu boste prejeli tudi po e-pošti.

Za online terapijo potrebujete:

  • osebni računalnik ali tablico z dovolj kvalitetno (vgrajeno ali dodatno nameščeno) spletno kamero
  • internetno povezavo povprečne hitrosti
  • slušalke - uporaba slušalk bistveno izboljša kvaliteto zvoka

Pred prvim klicem si vzemite 15 minut časa in se pripravite:

  1. Preverite ali deluje internetna povezava
  2. Pripravite slušalke - zadoščajo male telefonske slušalke
  3. Preverite delovanje mikrofona in zvočnikov (preverite internetno povezavo, pripravite slušalke in se udobno namestite)
  4. Priporočamo uporabo brskalnika Chrome. Če ga nimate ga enostavno namestite tukaj: prenos Google brskalnika
  5. Preverite tudi nastavitve brskalnika. Omogočeno morate imeti kamero, mikrofon in pojavna okna

Da bi videoklic deloval, morajo vaše nastavitve brskalnika izgledati tako:

Če imate v brskalniku nameščen slovenski jezik, kliknete na malo ključavnico/Nastavitve spletnega mesta in omogočite uporabo: kamere, mikrofona in pojavnih oken za spletno mesto mojspihoterapevt.si.

Če imate v brskalniku nameščen angleški jezik, kliknete na malo ključavnico/Settings in omogočite uporabo: Camera, Microphone in Popups. Vse navedeno mora biti nastavljeno na Allow za spletno mesto mojpsihoterapevt.si.

Nekaj minut pred dogovorjenim terminom se registrirajte v portal mojpsihoterapevt.si. Prejeli boste povabilo k videoklicu. Hkrati boste povabilo dobili tudi po e-pošti. Kliknite v sporočilu na gumb Pridruži se in povezali se boste z vašim terapevtom. Povezava se bo odprla v vašem brskalniku.

Če želite povečati sliko terapevta, dvakrat kliknite na sliko vašega terapevta in izberite gumb Fullscreen, za izhod iz celozaslonskega načina pa Esc.

Želimo vam uspešno delo.

Ekipa mojpsihoterapevt.si

Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se