Partnerska psihoterapija

Nekateri navajajo, da spada zakonska ali partnerska terapija v osnovno partnersko psihohigieno. Predstavlja priložnost za poglobitev in novo definiranje medsebojnega odnosa.


KDAJ NA PARTNERSKO TERAPIJO?
Pari se zanjo odločijo:
- pri neprestanih prepirih in težav v medsebojni komunikaciji,
- pri varanju in nezvestobi,
- ohladitvi odnosa,
- psihičnem in fizičnem nasilju,
- naveličanju in odtujenosti,
- težavah v spolnosti in
- pri razmišljanju o razvezi.

KAKO POTEKA?
Najbolj učinkovito je, da sta na psihoterapiji oba, vi in vaš partner. Uspešnost je v veliki meri odvisna od tega, kako resnično si želita izboljšati ali rešiti vajin odnos ter prevzeti svoj del odgovornosti za nastali položaj. Težave, ki so se kopičile vrsto let, je nemogoče rešiti v kratkem času in takoj. Potrebno je aktivno sodelovanje obeh in pripravljenost, da psihoterapijo obiskujeta več mesecev.

Psihoterapevt je visoko usposobljen strokovnjak, ki pomaga pri razreševanju konfliktov, izboljšanju komunikacije ter vzpostavitvi boljšega odnosa. Omogoča varno in nevtralno okolje, v katerem lahko oba partnerja spregovorita o svojih občutkih, strahovih, potrebah in doživljanjih. Psihoterapevt z občasnimi vprašanji spodbuja miren in civiliziran pogovor ter aktivno poslušanje in razumevanje. Z uporabo različnih psihoterapevtskih tehnik boste zgradili kvalitetnejši partnerski odnos, ki temelji na dialogu, medsebojnem spoštovanju  ter na zadovoljenih osnovnih potrebah.

Cilj terapije je, da oba partnerja bolje razumeta drug drugega ter da spremenita pogled na svoje probleme in odnos.

Partnerska terapija običajno poteka enkrat na teden, traja eno uro oziroma uro in pol (preverite predhodno pri izbranem psihoterapevtu).

Morda bi vas zanimalo tudi:
Zadovoljstvo s partnerskim odnosom - samoocenjevalni test
Kdaj na partnersko terapijo?
Naj greva na partnersko terapijo?

Oglejte si
naše terapevte, ki izvajajo partnerske terapije

Novo! Rokovnik

Unikatni rokovnik za podporo pri skrbi zase

Naroči rokovnik
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se