Partnerstvo

Simon Pevec

Specializant psihoterapije

O terapevtu

David Srakar

Certificiran psihoterapevt

O terapevtu

Helena Weilguny

Specializantka psihoterapije

O terapevtu
Oglejte si tudi naše ostale terapevte.Vsi terapevti

Varnost - Navezanost

Občutek varnosti je ena izmed najbolj osnovnih potreb posameznika, pomeni pa biti varno čustveno povezan s tistimi, ki so nam najbližje: starši, otroci, partnerji in druge pomembne osebe. Potreba in strah pred izgubo teh vezi in osamljenostjo pišejo scenarij v dramah, ki se vsakodnevno odvrtijo v življenju družine. 


Več...

Mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami

Nasilje nad ženskami v današnjem času še vedno predstavlja ogromen javno-zdravstveni problem in grozovito kršitev temeljnih človekovih pravic.
Več...

Partnerstvo - pasti in rešitve

Sodoben način življenja prinaša ogromno izzivov tudi na partnerskem področju. Znamo razreševati medsebojne težave, slišimo partnerja, se v partnerskem odnosu razvijamo ali nas duši?



Več...

Spletne aplikacije za zmenke: "Seks je postal neobvezujoč hobi brez intimnosti"

Mobilne in spletne aplikacije za spoznavanje ljudi, kot so Facebook, Instagram, Bumble, Grindr in Tinder med drugimi, so v zadnjem desetletju revolucionalizirale obred spoznavanja partnerjev. Ravno zadnja je postavila nove trende za spletne zmenke. Premikanje levo (če vam oseba ni všeč) in desno (če vam je) je konkretno spremenilo pogled na zmenke in odnos do njih, ne nazadnje pa tudi na izbor partnerjev.
Več...

Na partnersko terapijo tudi, če (še) ni krize?

Ste se kdaj počutili, da je vaš partnerski odnos obstal na mestu? Se je romantično vzdušje poleglo, sedaj pa se dolgočasite in zapletate v vedno iste prepire? Niste edini. Občutki zaljubljenosti so lahko ekstatični, ko pa se hormoni umirijo pride na vrsto faza dela. Velikokrat se zgodi, da se pari v tej fazi razidejo ter nerazčiščene občutke pustijo pri miru, dokler ne vstopijo v novo vezo in se stvari ponovijo. V takih ciklih se lahko vrtijo leta in leta, vedno z novimi partnerji. Vendar razhod ni vedno edina rešitev.
Več...

Novo! Rokovnik

Unikatni rokovnik za podporo pri skrbi zase

Naroči rokovnik
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se