Helena Weilguny

Specializantka psihoterapije

Realitetna psihoterapija
  • Trg Mladinskih del. brigad 5, Ljubljana
  • 16 let izvajanja terapij

"Nisi sam s svojo stisko. Na dosegu roke obstaja ta učinkovit in priročen način pomoči, ki ga uporablja vse več ljudi, ki so si tako uspešno pomagali."


  • TEŽAVAH V ODNOSIH NA DELOVNEM MESTU (nadrejeni, podrejeni, mobing)
  • TEŽAVNIH PARTNERSKIH ODNOSIH (dolgotrajni konflikti, soočanje z neplodnostjo, nezmožnost najti primernega partnerja), iskanje ravnovesja po razhodu s partnerjem,
  • PRI VZGOJI OTROK S ČUSTVENO - VEDENJSKIMI TEŽAVAMI IN PRI OTROCIH S POSEBNIMI POTREBAMI (ADHD, FASD, motnje pozornosti, agresivnost, težave pri premagovanju travmatičnih izkušenj),
  • OSEBNIH TEŽAVAH (depresija, anksioznost, psihosomatske težave, žalovanje, iskanje identitete)

POMEMBNO: Zaradi zasedenosti trenutno ne sprejemam novih klientov.

Sem specializantka realitetne psihoterapije s certifikatom iz Teorije izbire, Realitetne terapije in vodstvenega managementa.

Zaključila sem tudi post-certifikatni program za naziv psihoterapevt v Svetovalno izobraževalnom centru Leon Lojk. Na Sigmund Freud Univerzi na Dunaju pripravljam doktorat iz Raziskovanja v psihoterapiji. Zaključila sem študij iz Propedevtike v okviru Slovenske krovne zveze za psihoterapijo v Ljubljani. Od leta 2009 sem tudi usposobljena mediatorka.
Usposobila sem se tudi za telefonsko pomoč osebam v stiski in delala na SOS telefonih (Linea verde, Telefon Sopotnik in ZA-TE). Sodelovala sem z društvom ŠENT in kot terapevtka in mediatorka sodelovala s Centrom za socialno delo in ZPMS.

Sem tudi magistrica agronomskih znanosti, v Kanadi sem opravila specializacijo iz molekularnih metod, vodila sem Laboratorij za virologijo na Kmetijskem inštitutu Slovenije, bila zaposlena na Agenciji za kmetijske trge in razvoj podeželja in izvajala svetovanja v številnih državah na Balkanu.

Od leta 2007 delujm na področju osebnega svetovanja, psihoterapije in mediatorstva. Moja supervizorka je ga. Mirjana Palčič Bubnič.

Psihoterapijo izvajam poleg slovenskega jezika tudi v hrvaškem, srbskem in angleškem jeziku.

Gostovanja na RTVSLO:
O ljubosumnosti
Kdo je bolj strog starš?
K
do bolje skrbi za svoje telo?

Prispevek:
Na odgovornejših položajih vedno pogosteje prihaja do duševnih stisk

Članstvo v psihoterapevtskih organizacijah
  • Društvo za Realitetno terapijo Slovenije (članica izvršnega odbora)
  • EAP- European Association for Psychotherapy

Prenesi eRevijo

Za dobro duševno zdravje; št. 11, marec 2023

Prenesi
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se