Blog

Najnovejši prispevki

Kako lahko podpremo LGBT osebo v procesu razkritja

Ne glede na pestro zgodovino prizadevanj in pozivom k enakosti in sprejemanju, so na žalost v današnji družbi še vedno prisotni  predsodki povezani s spolno usmerjenostjo oz. spolno identiteto. Ravno predsodki pa so tisti, ki v posamezniku lahko sprožijo duševno stisko.
Več...

10 znakov socialne anksioznosti

Socialna anksioznost se pogosto skriva za nedolžno sramežljivostjo in introvertnostjo. Mnogi posamezniki menijo, da so morda le tihi in nekoliko nerodni v socialnih situacijah ali pa jim primanjkuje medosebnih veščin. Težko je namreč prepoznati mejo med zadržanostjo in globljim psihološkim problemom, ki človeku omejuje svobodno in polno življenje.
Več...

Kakšna je razlika med paničnim napadom in napadom tesnobe?

Čeprav so si panični napadi in napadi tesnobe med seboj na prvi pogled zelo podobni, je za učinkovito spopadanje z njimi pomembno, da znamo med njimi ločiti in identificirati, s katerim se soočamo.
Več...

Kako naj se spopadem z anksioznostjo?

Boj z anksioznostjo je pogosto osamljen, vendar pa so motnje anksioznosti presenetljivo pogoste. So namreč ena najpogostejših duševnih motenj in so prisotne pri skoraj petini populacije.
Več...

Naj bo vstop v novo šolsko leto miren in sproščen

Prvi šolski dan novega šolskega leta je pomemben tako za starše kot za otroke. Ne glede na to, ali bo vaš otrok prvošolec, prvi dan šole za vse šolajoče prinaša drugačno okolje in spremenjeno dnevno rutino.
Več...

Skupinska psihoterapija

Skupinska terapija je vrsta psihoterapevtskega procesa, ki se odvija v okviru skupine udeležencev in jo vodi psihoterapevt ali psihoterapevtski par.
Več...

Kako poteka skupinska analiza?

Skupinska analiza je uveljavljena oblika skupinske psihoterapije, v kateri pod vodstvom terapevta ali terapevtke sodeluje skupina ljudi.
Več...

Individuacija ali kako v polnosti zaživeti sebe

Jung (1935) je individuacijo opisal kot »proces, da postajamo vedno bolj to, kar smo v smislu, da naša individualnost zaobjame naše najbolj notranje, neprimerljive lastnosti. Hkrati pa to pomeni, da postajamo sami svoji«.
Več...

Coaching na delovnem mestu

Coaching na delovnem mestu je namenjen opremljanju zaposlenih in vodij z orodji, znanjem in priložnostmi, ki jih potrebujejo, da v celoti razvijejo svoj potencial.
Več...

Individualni coaching

Coaching posamezniku omogoča rast na zelo širokem spektru področij. Vpliva tako na karierno pot, kot tudi na osebnostno rast in sklepanje bolj pristnih ter kakovostnih medosebnih odnosov. S pomočjo coachinga si posameznik okrepi samozavest, pridobi učinkovite komunikacijske veščine in postane bolj delovno uspešen.
Več...

Prenesi eRevijo

Za dobro duševno zdravje; št. 14, Pomlad 2024

Prenesi
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se