Ana Kocjančič

Adamičeva 14, Grosuplje

 • Osebna psihoterapija
 • Online psihoterapija

Certificirana psihoterapevtka

Psihodinamska psihoterapija

Psihodinamska psihoterapija

"Kdor ne pozna preteklosti, jo je prisiljen ponavljati." 
George Santayane 


Pomagam vam lahko pri

 • če se pogosto srečujete z občutki strahu, panike, tesnobe, neobvladajoče jeze,
 • pogostem prevzemanju obsesivnih misli, občutkih krivde, žalosti in depresivnosti,
 • doživljanju občutij nesprejetosti, odtujenosti, zapuščenosti, manjvrednosti,
 • zatekanju v virtualni svet elektronike, stalni zaposlenosti, pogostem menjavanju partnerjev, prekomernem nakupovanju - z namenom, da bi se notranje razbremenili,
 • težavah, ko se poslužujete alkohola, drog ipd., da bi se pomirili,
 • stresnih situacijah, ko reagirate s telesnimi bolečinami, boleznimi,
 • če se pogosto podrejate, ugajate, težko rečete NE,
 • imate pogoste težave s partnerjem, sodelavci ali drugimi, ali težko vzpostavljate stike z drugimi,
 • ste v stiski zaradi ločitve, smrti bližnjega, psihičnih ali fizičnih zlorab ali zlorab hrane,
 • želite sebe in druge bolje razumeti in sprejemati,
 • želite odkrivati in razvijati svoje potenciale, prebuditi duhovnost, izboljšati kakovost osebnega življenja ter odnose z drugimi, ...

O meni

Poleg fakultetnega študija socialnega dela ter znanstvenega magisterija iz sociologije, sem tudi sama prehodila več kot desetletno pot psihoterapevtskega izobraževanja, tako izkustveno praktičnega kot teoretičnega. Osnovno izobraževanje sem opravila na Univerzi Sigmund Freud Ljubljana, specialistični del pa na Inštitutu za psihodinamsko psihoterapijo, Ljubljana. Obenem sem se dodatno izpopolnjevala iz čuječnostne meditacije in metode terapevtskega pisanja.

V času študija sem mnogo let delovala kot ustanoviteljica in vodja razvoja mednarodnega preventivnega programa za mlade, MEPI, ki danes deluje v številnih šolah in nevladnih organizacijah po Sloveniji. V tem času sem vodila številne dvodnevne izobraževalne delavnice za učitelje, mentorje programa.

V psihoterapiji delam tako s posamezniki kot s skupinami. Vodim tudi delavnice za osebnostno rast skozi terapevtsko pisanje, ob uporabi poezije, besedil, vodene imaginacije in drugih tehnik. Redno se udeležujem supervizij, izpopolnjujem pa skozi nacionalna in mednarodna strokovna izobraževanja. Moje ključno raziskovalno področje je celostno obravnavanje človeka. Zato znotraj svojega dela vključujem raznovrstne tehnike in metode, takšne, ki upoštevajo posameznika v vseh njegovih dimenzijah: v telesni, psihični, socialni in duhovni.

Na Inštitutu za psihodinamsko psihoterapijo Ljubljana sem tudi ena izmed predavateljic študentom psihodinamskega psihoterapevtskega izobraževanja kot tudi njihova mentorica. Pri svojem psihoterapevtskem delu spoštujem zakon o varstvu osebnih podatkov in Etični kodeks slovenske krovne zveze za psihoterapijo, ki je usklajen z etičnimi normativi in standardi Evropske zveze za psihoterapijo.

Če podelim svoje doživljanje, kaj pomeni psihoterapija, ki jo že nekaj časa tudi sama izvajam, bi jo opisala takole:
- je ODNOS, ki se skozi redna srečanja gradi na zaupanju in varnosti ter vam omogoča biti viden, slišan in sprejet v tem kar ste.
- je PROSTOR, kjer se lahko ustavite, snamete masko in izrazite teme, ki vam porajajo stisko, bolečino ali izzive, s katerimi se srečujete.
- je ČAS, ko preko raznovrstnih metod in tehnik, odkrivate in prepoznavate preplet vzrokov, povezav in posledic, ki jih porajajo vaše aktualne stiske.
- je POPOTOVANJE v sedanjosti skozi raziskovanje preteklosti, v želeno prihodnost – v smeri, ki bo za vas najbolj primerna in funkcionalna.
- je VZTRAJNOST, ko se vedno znova odločite, da svoj notranji boj spreminjate v odpuščanje, rast, in globlji smisel.
- je IZKUSTVO, ki vam omogoča novo vedenje, kako do izboljšanja kakovosti vašega življenja in medsebojnih odnosov.
- je PRILOŽNOST, da prebudite samo-zaupanje in kljub teži preteklosti znova postopoma vzpostavite vez z notranjim Virom moči in ljubezni.
- je SPODBUDA IN PODPORA k praktičnemu in ustvarjalnemu udejanjanju novih spoznanj znotraj vašega realnega vsakdana.
- in nenazadnje je POVABILO, da čuječe in v hvaležnosti sprejmete Življenje – tako v preizkušnjah kot v njegovih radostih.

Članstvo v psihoterapevtskih organizacijah
 • EZPPS - Evropsko združenje psihoanalitičnih pristopov Slovenija (aktivna članica upravnega odbora in izobraževalne sekcije)
Leta izvajanja terapij:

5 let

Postopek

Dogovorjeni termin

Več...

Plačilo

Več...

Osebna psihoterapija

Kaj je osebna psihoterapija?

Online psihoterapija (Videoklic)

Kaj je online psihoterapija?

Osebna psihoterapija

Kaj je osebna psihoterapija?
60 €

Online psihoterapija

*Uvodno srečanje samo 29 €
Kaj je online psihoterapija?
60 €*

Pri naročilu na kratko opišite svojo težavo oz. izziv, da vam bo terapevt/ka lažje pomagal/a. Predlog termina boste prejeli v roku 48 ur.

Kako se naročim?

Prenesi eRevijo

Za dobro duševno zdravje, št.2

Prenesi
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se