Marina Louise Rajapakse

Specializantka psihoterapije

Psihodinamska psihoterapija
 • Osebna psihoterapija
 • Online psihoterapija
 • Miklošičeva 34, Ljubljana
 • 5 let izvajanja terapij

"Naj bodo žalost ali ranljivost ali zbeganost dobrodošle, če gre za resnico našega trenutka. Pozneje lahko odločimo, kaj bi z njimi, a najprej naj bodo sploh prepoznane in sprejete."
- Alenka Rebula


 • Dobiti zdrav občutek lastne vrednosti
 • Izboljšati odnos do sebe in svojega telesa
 • Odpraviti nezdrave vzorce vedenja
 • Naučiti se reči »NE« - postaviti meje
 • Okrevanje po toksičnem odnosu
 • Premagati strahove, ki vas omejujejo
 • Zaceliti duševne rane, ki vam bile zadane
 • Preboleti izgubo
 • Naučiti se uspešno regulirati čustva in izboljšati čustveno prožnost
 • Podpora pri premagovanju odvisnosti
 • Somatsko zdravljenje bolečin pri katerih tradicionalni pristop zdravljenja ni v pomoč (pri kroničnih telesnih bolečinah, prebavnih motnjah in drugih zdravstvenih težavah psihosomatskega izvora)
 • Podporo pri osebni rasti

"SRČNI POGOVORI"

Skupinska psihoterapija – vodena vizualizacija

Odpiram vrata in vabim v skupinski prostor, ki je namenjen vsem, ki želite poglobiti stik s seboj in se ponovno povezati s svojo notranjo modrostjo in intuicijo. Vodena vizualizacija lahko odlično dopolnjuje psihoterapevtski proces, zato jo priporočam tudi posameznikom, ki ste že vključeni v individualno terapijo.

Kako bomo srečanja izvedli?

 • Srečali se bomo 12x in skupaj preživeli petkove zimske večere med 19:00 in 20:30 (90 min).
 • S pomočjo vizualizacije bomo raziskovali nezavedno in ustvarjali nove življenjske vizije in strategije. S kognitivnimi tehnikami pa odpravljali čustvene, telesne ter miselne blokade.
 • Cilj skupine "SRČNI POGOVORI" je, da vsak posameznik pridobi novo razumevanje sebe in svojih sposobnosti, da doživi izkušnjo preobrazbe ter razvije zaupanje vase – prebudi življenjsko radost.

Preberite več o VIZUALIZACIJI s klikom na POVEZAVO.

Kako nam skupina lahko pomaga?

Skupina nudi podporo in emocionalno skrb za člane, hkrati pa se člani učijo medosebnih veščin, skupinske razprave in skupinskega reševanja problemov. Ta izkušnja nam omogoča, da se v varnem okolju soočimo s seboj in predamo procesu, ki nam odpira prostor, da v sebi najdemo in živimo naravno stanje sreče, izpolnjenosti in ljubezni v sožitju z drugimi.

Imate dodatna vprašanja?

Prijave in dodatna vprašanja sprejemam preko preko zgornjega gumba "Naročite se na termin".

Termini

Vsak petek od 25.11.2022 do 24.2.2023 od 19:00 do 20:30 (12 srečanj).
 
2022: 25.11., 2.12., 9.12., 16.12.
2023: 6.1., 13.1., 20.1., 27.1., 10.2., 17.2., 24.2., 3.3.

 
Počitnice 2022: 23.12., 30.12. (odpade)
Počitnice 2023: 3.2. 2023 (odpade)
V primeru, da srečanje odpade zaradi nepredvidljivih obveznosti ali okoliščin (z moje strani) bo manjkajoče ustrezno nadomeščano v prvem možnem terminu. 

Cena

350 EUR (možnost plačila po obrokih).

O TERAPEVTKI

Sem Marina Louise in v svoji psihoterapevtski praksi nudim podporo osebam, ki želijo razrešiti težave, ki vplivajo na njihovo čustvovanje, vedenje, mišljenje in medosebne odnose. Verjamem, da se vsaka pot začne s prvim korakom in le pot, ki se nikoli ne začne, je nemogoča.

Delo, ki ga opravljam, čutim dobesedno kot svoj poklic in res sem hvaležna za to. Zanima me vse, kar je vezano na duševno rast človeka in razumevanje tega, kar se dogaja v bogatem svetu doživljanja in čustvovanja ljudi, predvsem pa me zanima zdravljenje duševnih stisk s katerimi se ljudje v različnih obdobjih našega življenja lahko srečamo.

Vsak se kdaj znajde v težki življenjski situaciji iz katere sam ne vidi izhoda. V čustveno stisko nas lahko potisnejo tudi okoliščine; bolezen, težavni odnosi z najbližjimi, partnerjem… Težave lahko bremenijo dušo in telo, saj temu kar je v nas ne moremo uiti. Kdor je trpel, navadno odklanja, kar bi lahko še dobil dobrega in lepega od drugih. Vendar ni potrebno, da je tako. Velik del biti psihoterapevt je pomagati ljudem, da predelajo pretekle travme in različne negativne izkušnje, katere še niso bile razrešene na način, da posameznika ne bi več ovirale.

Sem specializantka psihodinamske terapije pod supervizijo; za individualno psihoterapijo se udeležujem supervizije pri dr. Romani Kebe Kress ter za skupinsko psihoterapijo pri Lanu Pečjaku. Moje izobraževanje za poklic psihoterapevtke se je začelo na Univerzi Sigmunda Freuda. V tretjem letniku sem se vpisala na specializacijo iz psihodinamskega pristopa, ki me je v celoti prevzela. To obdobje je bilo eno najbolj rodovitnih obdobij v mojem življenju, kar se tiče osebne rasti. Poleg tega, da sem pridobila teoretična in praktična znanja s strani res izjemnih učiteljev, je za mano tudi lastna individualna in skupinska psihoterapevtska izkušnja. Delo na sebi je nekaj kar mora vsak bodoči terapevt izkusiti, da prevetri svoje sence in predvsem dobi razumevanje, čez kakšen proces gredo klienti.

Po skupinski terapiji sem spoznala koliko koristnega lahko prinese skupinska terapija in tako opravila tri letno izobraževanje/asistenco za skupinsko psihoterapevtsko, v psihodinamski skupini pod okriljem Lana Pečjaka. Radovednost in želja po novih psihoterapevtskih pristopih, me je vodila v tujino na različne terapevtske seminarje, ki skozi vpogled v odnos med telesom in umom vodijo k zdravljenju kroničnih simptomov, omejujočih prepričanj, posttravmatskega stresnega sindroma (PTSD), depresije, anksioznosti, odvisnosti in drugih kroničnih duševnih stisk. Strokovno izobraževanje na področju dela psihoterapije se nikoli ne konča, ampak samo nadgrajuje in poglablja. In tudi vse druge delovne in življenjske izkušnje mi pridejo prav pri delu z ljudmi.

Svojo prvo kariero sem namreč gradila v gospodarstvu, kjer sem delala v velikem mednarodnem podjetju v svetovalni funkciji. Tam sem pridobila marsikateri uvid kako hitro nas lahko prekomerni stres in notranji pritiski (ki jih delo v okolju orientirano k visokim rezultatom prinaša) pripeljejo do izgorevanja. V ta samo-izčrpavajoč  krog se največkrat ujamejo perfekcionisti ali pa osebe, ki imajo težave s postavljanjem mej, itd. Razumevanje osebnostnih struktur v kombinaciji s poznavanjem dinamike poslovnega sveta mi sedaj pomaga pri delu s klienti, ki se soočajo s tovrstnimi mentalnimi izzivi.

Psihoterapijo izvajam tudi v hrvaškem in angleškem jeziku.

Prispevki:

Planet TV: Toksični odnosi (29.6.2022)

Preberite si intervju z mano
Članstvo v psihoterapevtskih organizacijah
 • EZPPS (Evropska zveza psihoanalitičnih pristopov Slovenija)
 • SKZP (Slovenska krovna zveza za psihoterapijo)

Osebna psihoterapija

Kaj je osebna psihoterapija?
60 €

Online psihoterapija

*Uvodno srečanje samo 29 €
Kaj je online psihoterapija?
60 €

Pri naročilu na kratko opišite svojo težavo oz. izziv, da vam bo terapevt/ka lažje pomagal/a. Predlog termina boste prejeli v roku 48 ur.

Za informacije pokličite: 041 55 82 82

Prenesi eRevijo

Za dobro duševno zdravje; št. 9, oktober 2022

Prenesi
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se