Spoznajte me

Janjo Javoršek, univ. dipl. psih., transakcijski analitik svetovalko smo povabili na kratek intervju, da bi jo še bolje spoznali:

Kako to, da ste se odločili postati psihoterapevtka?

Da bom postala psihologinja, sem se odločila že konec osnovne šole, saj me je najbolj od vsega zanimalo, zakaj smo si ljudje med seboj tako različni in kaj lahko storimo, da bi bili še bolj zadovoljni sami s seboj in v odnosu z drugimi. Kasneje sem preko osebne terapije spoznala vse čudovite prednosti psihoterapije. Tako sem bila navdušena nad tem, kaj vse človeku omogoča, da sem se odločila, da je to tisto, kar želim tudi sama ponuditi drugim ljudem – jih podpreti v njihovi rasti in razvoju.

Kaj je še posebej značilno za vaše delo, bi lahko rekli, da se po čem razlikujete od drugih terapevtov?

Sama dajem velik poudarek terapevtskim dogovorom. To pomeni, da s klientom postaviva zelo jasen končni cilj, kaj želiva skupaj doseči. Na posameznih srečanjih pa opredeliva še cilje posameznega srečanja, ki postopoma vodijo h končnemu cilju. Postavljanje teh dogovorov daje klientu jasnost, kaj se na psihoterapiji dogaja in s tem občutek varnosti. Ob meni mu tudi omogoča enakovreden položaj, saj sva v odnosu partnerja – klient je tisti, ki določa, kaj bi rad dosegel, jaz pa zagotavljam načine, kako priti do željene točke.

Kaj vaši klienti najbolj cenijo pri vas?

Enakovreden in spoštljiv odnos ter občutek varnosti, ki izhaja iz razumevanja, kaj se na terapiji dogaja.

Kaj bi povedali nekomu, ki okleva z obiskom psihoterapije a ve, da jo potrebuje?

To je najboljša naložba – naložba vase. Včasih lahko nekatere težave in stiske premagamo tudi sami, vendar se to na psihoterapiji zgodi veliko hitreje. Če ostajamo s težavami že nekaj mesecev ali let, pa je to najbolj smiseln korak. Le pogumno.

Kam usmerjate svoja zanimanja in interese v prostem času, imate kakšen zanimiv hobi?

Pred sinovim rojstvom sem se več let ukvarjala s potapljanjem, ki ga nameravam znova obuditi. Rada tudi vrtnarim. Ob zimskih večerih pa ob pridušeni svetlobi, jazz glasbi ter s skodelico čaja v roki rada preberem kakšno dobro knjigo.

Janja Javoršek, hvala za odgovore!

Psihoterapevti vam ob težjem spoprijemanju s trenutno situacijo ponujajo omejeno število brezplačnih svetovanj po telefonu ali videoklicu.

Pokličite nas
041 55 82 82*

Prenesi eRevijo

Za dobro duševno zdravje, št.1

Prenesi
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se