Kaj vas je spodbudilo, da ste se odločili za študij psihoterapije?
Od nekdaj sem vedela, da želim delati z ljudmi in da jim želim pomagati. Zanimale so me zgodbe, imela sem posluh za stiske. Po končani srednji šoli sem se vpisala na SFU Ljubljana. Ko sem začela delati s klienti sem si potrdila, da je to točno to kar želim početi. Želim biti empatična, zanesljiva terapevtka, ki zagotavlja varnost. Upam, da bom lahko to pot nadaljevala na tak način kot si jo želim.

Kaj je še posebej značilno za delo po vašem izbranem psihoterapevtskem pristopu?
Usmerjenost na vire, na prihodnost, k rešitvi usmerjena terapija. Od tehnik bi izpostavila reko življenja. Moj psihoterapevtski pristop dopušča delo tako s posamezniki, kot s pari in družinami. Ta možnost delovanja s sistemi mi je še posebej zanimiva, saj se mi zdi, da imam spekter možnosti veliko bolj odprt.

Kaj bi povedali nekomu, ki okleva z obiskom psihoterapevta?
Ko se odločite za psihoterapijo naredite pomemben korak k spoznavanju samega sebe in drugih. S spoznavanjem sveta okoli sebe, boste le-tega začeli doživljati drugače in svet boste lahko videli skozi drugo perspektivo. Prav tako vam bo psihoterapija pomagala k opustitvi motečih vzorcev in lahko boste spoznali nove načine za spoprijemanje z izzivi, ki nam jih naklanja življenje. Psihoterapija je proces, ki je težak in naporen, ampak vreden.

Ana Kastelic, hvala za vaše odgovore.

Prenesi eRevijo

Za dobro duševno zdravje; št. 14, Pomlad 2024

Prenesi
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se