VABILO: Podporna pogovorna skupina

Pogovori v skupini pod vodstvom psihoterapevtke

Namen podporne pogovorne skupine je ustvariti varen, sproščen in prijeten prostor, kjer vsak posameznik lahko izrazi svoje občutke ter podeli svoje vsakodnevne preizkušnje. Tako preko izmenjave izkušenj z ostalimi ter s pomočjo odzivov ostalih članov širi svoje poglede in išče rešitve na drugačne načine.

Vsak posameznik se na poti svojega življenja kdaj znajde v stiski in na točki, ko sam ne zna ali ne zmore stopiti naprej. Na nek način to pomeni, da živimo, vsekakor pa nam v tistem trenutku ni lahko. Vendar pa ta točka, ki po navadi nosi veliko bolečine in neprijetnih občutkov, ne pomeni, da smo v tem sami in da se mora zaradi tega naše življenje ustaviti. Morda potrebujemo samo pogled iz drugega zornega kota ali pa se moramo samo za trenutek ustaviti, si na varen način dovoliti začutiti vse kar se nam dogaja, biti v tem slišani in podprti, da potem lažje nadaljujemo pot.


Za vse, ki si želijo varen prostor, kjer bi lahko izrazili sebe, svoja čustva in doživljanje, svoje poglede in dileme s katerimi se srečujejo v vsakodnevnih situacijah, se odpira "Podporna pogovorna skupina". Teme o katerih bomo govorili bodo različne. Predvsem bodo to vsebine, ki jih boste člani skupine prinesli s seboj na srečanje, ki jih boste sami odpirali in boste želeli o njih govoriti, saj bo to čas in prostor namenjen vam in vašemu notranjemu dogajanju.

Skupinska ali individualna psihoterapijaKdaj in kje

Podporna pogovorna skupina se bo srečevala vsak torek med 19.00 – 20.30 uro, na Štefanovi ulici 3, v centru Ljubljane.
Srečanja bodo potekala od 25.2.2020 do 30.6.2020.
Prvi dve srečanji bosta odprti za prihod novih članov in oblikovanje skupine, potem pa se bo skupina zaprla in bodo srečanja potekala v zaupnem in varnem okolju.

Cena

Cena posameznega srečanja je 20 eur.

Prijava

Pred vstopom v skupino je potrebno opraviti brezplačen uvodni razgovor s psihoterapevtko, na katerega se prijavite na mail info@mojpsihoterapevt.si.

Kdo bo vodil skupino?

Skupino bo vodila Mateja Švetak, specializantka psihodinamske psihoterapije


Še nekaj misli

Najpomembnejši in najbolj dragoceni namen skupine je ta, da je posameznik v vsem kar se mu trenutno dogaja v življenju slišan in razumljen ter je sprejet v svojem doživljanju.

Skupina in medsebojna povezanost, ki se razvije med člani ponuja občutek pripadnosti, da v dani situaciji in čutenju, ki to situacijo spremlja, posameznik ni sam.

V skupini se tako lahko vsaj za trenutek odložijo bremena, ki jih člani nosijo, zmanjšajo se strahovi in stiske s katerimi se srečujejo in naredi se prostor za nova doživetja, drugačna čustva in nove izkušnje.

Posameznik lahko razvija bolj pozitivno samopodobo, pridobi večje samospoštovanje ter predvsem bolje spoznava sebe, svoje delovanje in lastne občutke ter hkrati opazuje, kako ga v vsem tem doživljajo drugi.

Osebna rast znotraj skupine vodi v spremembe na osebnem doživljanju sebe in okolice, prav tako pa se te spremembe odražajo zunaj skupine v realnem okolju in vsakodnevnih situacijah ter odnosih z najbližjimi.


Preberite še: Skupinska ali individualna psihoterapijaPsihoterapevti vam ob težjem spoprijemanju s trenutno situacijo ponujajo omejeno število brezplačnih svetovanj po telefonu ali videoklicu.

Pokličite nas
041 55 82 82*

Prenesi eRevijo

Za dobro duševno zdravje, št.1

Prenesi
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se