Nova terapevtska skupina v Ljubljani (začetek nov 2020)

V novembru 2020 se odpira skupina, namenjena vsem, ki se srečujete s tesnobo (anksioznostjo), strahovi in podobnimi občutki, ki vam slabšajo kvaliteto življenja.

TERAPEVT

Skupino bo vodil Sebastijan Einsiedler, univ. dipl. psiholog in specializant skupinske analize

KDAJ?

Skupina se bo srečevala 1x na teden na naslovu Trg mladinskih delovnih brigad 14 v Ljubljani, v popoldanskem času. Skupina bo trajala uro in pol.

ŠTEVILO ČLANOV

V skupino bo vključenih do 8 članov. Pred vključitvijo novega člana v skupino je potrebno z njim opraviti med šesto do osem individualnih razgovorov, odvisno od posameznika. Na prvih srečanjih se pogovorimo o vaših pričakovanjih in motivaciji za terapevtsko delo, o težavah s katerimi se srečujete. Razgovor služi predvsem medsebojnemu spoznavanju in nudi možnost odločitve za kasnejše delo v obliki skupinskega dela.

ZA KOGA?

Cilj terapije ni samo odprava simptomov, ampak celostni napredek posameznika. Način dela pomaga razrešiti konflikte, omogoči osebnostno rast in razvoj, poveča zmožnost razumevanja sebe in drugih ter izboljšanja odnosov z drugimi.
 • če želite raziskovati in doseči pomembne uvide v odnose z bližnjimi in/ali v odnosu do sebe
 • če imate težave v medosebnih odnosih (ste osamljeni, sramežljivi, se izogibate socialnim stikom, se soočate s problemi pri navezovanju bližine, imate težave pri sprejemanju kritike, žalujete za pomembnimi odnosi...),
 • se srečujete s težavami na delovnem mestu (doživljate prekomerni stres in izgorevate, imate težave s postavljanjem mej …) ali v študijskem procesu (odlašate, imate težave pri zaključevanju študijskega procesa),
 • imate nizko samozavest in samozaupanje,
 • doživljate različne strahove,
 • pri tesnobi,
 • pri depresiji, brezupu, splošnem nezadovoljstvu z življenjem,
 • pri težavah s sprejemanjem odločitev,
 • pri razumevanju bolezni duševnega izvora,
 • če premlevate vprašanja vezana na spol/spolno identiteto in
 • pri izzivih na področju dela pomagajočih poklicev (področja vzgoje in izobraževanja, zdravstva, socialnega varstva ipd.), če želite bolje razumeti sebe in ljudi, s katerimi delate.

CENA

20€ (90 minut, skupinska terapija) in 45 € (individualni razgovor)

KONTAKT

Za informativne prijave in dodatne informacije pišite na: info@mojpsihoterapevt.si


Skupina bo potekala v živo, glede na prihodnje epidemiološke razmere pa bo po potrebi začasno izvedena preko dogovorjenega spletnega telekomunikacijskega sredstva.


O SKUPINSKI TERAPIJI
Skupinska terapija temelji na uveljavljeni metodi psihoterapevtskega dela imenovani skupinska analiza. Ta sloni na teoretičnih izhodiščih analitske psihoterapije in verjame v terapevtski potencial vsakega posameznika. Terapija odpira teme, pomembne za njene člane in članice, in nudi možnost globokih, trajnejših sprememb v njihovem življenju. 


SEBASTIJAN EINSIEDLER SE PREDSTAVI
Subjektivnost in kompleksnost človekovega delovanja, pomanjkanje enoznačnih odgovorov na različna človeška vedenja že od nekdaj v meni vzbujajo radovednost in željo po razumevanju. Zanimajo me ljudje v vsej svoji raznolikosti in podobnosti.

V želji po globljem raziskovanju teh tem sem se odločil za študij psihologije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer sem študijski proces zaključil z diplomskim delom Proces žalovanja ob izgubi bližnje osebe zaradi samomora. Tema je vključila moje zanimanje po razumevanju težjih človeških doživljanj in postala dobra popotnica za prihodnje psihoterapevtsko izobraževanje in delo z ljudmi.

Svoje izobraževanje sem nadaljeval na Podiplomskem študiju iz psihoterapije na Medicinski fakulteti v Ljubljani, trenutno pa opravljam specializacijo iz skupinske analize na Inštitutu za skupinsko analizo v Ljubljani (ISAL). V tem času sem opravljal tudi delo šolskega svetovalnega delavca, kjer sem vodil pogovore z dijaki, dijaki s posebnimi potrebami in njihovimi starši. Od leta 2017 opravljam terapevtsko dejavnost v zasebni psihoterapevtski praksi pod supervizijo.

Strokovno se izpopolnjujem na rednih strokovnih srečanj in mednarodnih delavnicah Slovenskega društva za skupinsko analizo (SDSA), konferenc Združenja psihoterapevtov Slovenije (ZPSI) ter dogodkih, ki jih organizira Društvo psihologov Slovenije (DPS).

Pri svojem psihoterapevtskem delu sem zavezan Etičnim načelom in kodeksu strokovne prakse Slovenskega društva za skupinsko analizo (SDSA), Kodeksu poklicne etike Združenja psihoterapevtov Slovenije (ZPSI) in Kodeksu poklicne etike psihologov Društva psihologov Slovenije (DPS). Sem član Slovenskega društva za skupinsko analizo.

Med izobraževalnim procesom za psihoterapevta sem se podal tudi v proces lastne terapije z željo poglobljenega razumevanje sebe in ljudi, s katerimi vstopam v terapevtski odnos. Izkušnja z drugega stola mi je dala dodaten vpogled v posameznikovo doživljanje terapije, kar mi omogoča bolj kvalitetno vodenje terapevtskega procesa.


Morda bi vas zanimalo še:
Skupinska psihoterapija ali individualna psihoterapija
Kdaj na psihoterapijo?


 

Prenesi eRevijo

Za dobro duševno zdravje, št.3; oktober 2020

Prenesi
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se