Cyber odnosi

Odraščala sem v časih, ko sem se naučila voziti s kolesom pri štirih ali petih letih, in v tretjem razredu sem ponosno opravila izpit za kolo. Ko sem bila še v osnovni šoli, se je bilo potrebno s kolesom peljati do pošte, da sem lahko iz telefonske govorilnice poklicala nekoga tam na drugi strani žice, kdaj in kje bi se lahko dobila. Takrat smo uporabljali telefone, da smo se lahko družili.
Se spomnite teh časov …?
No jaz se!

Ooo, pa kako so se časi spremenili. Danes otroci dobijo v roke telefon, preden se znajo voziti s kolesom in uporabljamo tehnologijo, zato da se »odklopimo«.
Tako kot marsikatera stvar na tem svetu, imam občutek, da nas je tudi v odnosih začela uporabljati tehnologija, namesto da bi mi uporabljali njo. Ljudje smo več v stiku a bolj osamljeni, kot kadarkoli v zgodovini. Se pravi, da nas je tehnologija nekje na poti začela oddaljevati namesto, da bi nas zbliževala.
Sprašujem se, kje smo zašli?

Uporabimo prednosti tehnologije in se z njo podprimo, si olajšajmo delo, ali prihranimo čas. Uporabimo tehnologijo, zato da zmanjšamo razdaljo in se vseeno srečamo kot ljudje.
Mi odločamo o tem, na kak način jo bomo uporabljali, se želite za njo skriti ali se želite z njo podpreti, da se bomo z njeno pomočjo lažje družili. Z ekipo Moj psihoterapevt smo združili moči in pripravili interaktivni online program »Ko imam rada sebe, lahko imam rada tudi tebe«, s pomočjo katerega želimo tehnologijo uporabiti, kot podporo za druženje in delo na sebi. 

Prijava
v program


Vabljeni v našo družbo!


Pripravila spec. geštalt psihoterapije Nataša Berdnik.

Prenesi eRevijo

Za dobro duševno zdravje; št. 11, marec 2023

Prenesi
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se